EnglishDeutschSlovenčina
English
Deutsch
Slovenčina

Acetyl triethylis Citrate je ester kyseliny citrónovej. Ide o bezfarebnú, olejovitú kvapalinu bez zápachu, ktorá sa používa ako potravinárska prísada. V obalovej technike sa pridáva ako zmäkčovadlo do plastov (PVC produkty) a náterových hmôt, je súčasťou farmaceutického priemyslu. V kozmetike je Acetyl triethylis Citrate súčasťou lakov na nechty a očných tieňov, podporuje tvorbu celistvého filmu. Okrem tohto môže slúžiť ako zmäkčovadlo. Pridáva sa do aerosólových lakov na vlasy alebo do lubrikantov. Môže vyvolať alergickú kožnú reakciu a mierne podráždiť oči. Látka nie je toxická pre orgánové systémy. Je biologicky rozložiteľný.